Bezienswaardigheden

Musea
Restaurants

Omgeving

DE VELUWE BIEDT VOOR IEDER WAT WILS!

De Veluwe biedt voor ieder wat wils. Heeft u zin in een stevige ochtendwandeling of trekt u er liever op de fiets op uit? Vanuit hotel De Hoeve van Nunspeet lopen diverse wandel- en fietspaden rechtstreeks de bossen in. Vraag onze receptie om een mooie route. De veelzijdigheid van de natuur zal u verrassen. Fietsen kunt u bij ons huren: zowel dames-, heren-, kinder- als elektrische fietsen zijn beschikbaar. Geef ons een seintje en wij zorgen dat de gewenste fiets voor u klaar staat.

Houdt u wel van een beetje actie? Dan heeft de Veluwe ook genoeg te bieden! U kunt mountainbiken in de bossen, surfen op het Veluwemeer of klimmen in een van de nabijgelegen klimbossen. Maar ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Wist u dat Nunspeet bekend staat als hét kunstenaarsdorp van de Veluwe!

Of bezoek een van de historische Hanzesteden zoals Elburg, Hattem of Harderwijk. En er zijn nog veel meer leuke bezienswaardigheden in de omgeving zoals de Beeldentuin, het Anton Pieck Museum, het Nederlands Bakkerijmuseum, Landgoed Staverden, Het Aardhuis. Ontdek het zelf!

ONZE TOP 6:

  • Geef u verblijf een koninklijk tintje en bezoek Paleis Het Loo. Droom weg van vroegere tijden in de rijk gedecoreerde vertrekken of dwaal door de prachtig aangelegde tuinen.
  • Ontmoet dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen bij het Dolfinarium. Een heerlijk dagje uit!
  • Zin in apestreken? Bezoek dierenpark Apenheul en de apen vliegen je om de oren.
  • Uit de Kunst! Bezoek het Noord-Veluws Museum met prachtige werken van schilders uit Nunspeet en omgeving.
  • Kom volledig tot rust en verwen uzelf met een bezoek aan de Veluwse Bron of Welnessresort De Zwaluwhoeve.
  • ‘’Ervaar Van Gogh en andere moderne meesters in het wereldberoemde Kröller Müller museum, gelegen in het park De Hoge Veluwe